O nama

Aster je udruga građana koja djeluje u kulturi i skrbi o djeci i mladima potičući scenske, glazbene, likovne i druge oblike umjetničkog izraza. Aktivnosti udruge prvenstveno su usmjerene prema djeci i mladima, osobama sa smetnjama u razvoju, ali i prema cjelokupnom građanstvu. U sklopu Astera djeluje lutkarska družina Dobrissimo, članica UNIMA-e.

Počeci Astera sežu u davnu 1994. kada se okupila mala grupa ljubitelja bajki i lutkarstva te uprizorila narodnu bajku Zvjezdani dječak s namjerom da djeci u vrijeme ratnih strahota vrati, makar kratko, bezbrižnost djetinjstva. Već iduće godine osnovat će kulturno društvo Aster kako bi proširili svoje djelovanje. Dugogodišnje njegovanje tradicije pripovijedanja bajki rezultira organiziranjem međunarodnog Festivala pripovijedanja bajki 1999., koji je u Dubrovniku održavan od 1999 do 2003. U tom periodu otvorena je i Waldorfska igraonica za djecu koja je kontinuirano radila sedam godina.

Područja djelovanja Astera su široka, primjerice, kultura i umjetnost, ljudska prava, obrazovanje, znanost i istraživanje, održivi razvoj, socijalna djelatnost, zaštita zdravlja, zaštita okoliša i prirode itd. U okviru navedenih područja Astera obavlja mnoge djelatnosti, primjerice, neposredni rad s djecom (lutkarske predstave, igraonice, umjetničke radionice i sl.), rad s mladima i odraslima (radionica za izradu igračaka, umjetničke radionice, predavanja, tečajevi i seminari, izložbe, predstave i koncerti), izdavačka djelatnost (knjige, slikovnice, časopisi, radni materijali i sl.) itd.

Naši prijatelji i suradnici:

Redovito surađujemo s Dubrovačkim knjižnicama, udrugom Dart,
udrugom Rina Mašina,
Kazalištem Marina Držića i Kinematografima Dubrovnik.
Aster je jedan od organizatora festivala Tišina, molim!
Većina naših programa ostvarena je uz potporu Grada Dubrovnika.
Hvala svima od srca!